Kvalitní podlahy a dveře v rozsáhlé vzorkovně v Praze

Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 18. 05. 2015

Podlahy do obývacího pokoje

Obývací pokoj je jakousi oázou klidu, relaxace, ale i zábavy každé domácnosti. Vybavení tohoto pokoje včetně podlahy reprezentuje celou domácnost, a není proto divu, že většina zákazníků dbá na image svého obývacího pokoje více než na vzhled ostatních místností. V dnešní době máte při výběru podlahy do obýváku volné ruce, na trhu je k dispozici široká škála podlahových krytin čítající krytiny přírodní a syntetické, dřevěné či laminátové, plovoucí podlahy, dlaždice, linoleum nebo koberce. Při výběru tedy můžete upustit uzdu fantazii a dát prostor pro vyjádření vlastního stylu.

Naše nabídka podlah do obývacího pokoje:

> Dřevěné podlahy (lepené, plovoucí)

> Laminátové podlahy

> PVC podlahy

> Vinylové podlahy (lepené, plovoucí)

> Koberce

> Pokládka podlah



Inovativní technologie dnes znamenají to, že každý materiál má skvělé užitné vlastnosti. Díky tomu si do obýváku můžete pořídit téměř jakoukoliv podlahu, pokaždé bude velice praktická. Omezovat se nemusíte ani na motivy či barvy, různorodé styly podlahových krytin v různých cenových relacích nabízejí variabilní vzhled.

Do obývacího pokoje se nejvíce hodí vinylové podlahy, dřevěné podlahy, plovoucí podlahy nebo PVC.

Podle čeho vybrat typ podlahy do obýváku?

Podlaha v obývacím pokoji je každodenně zatěžována chůzí i vahou těžkého nábytku, přesto se však nemusíte obávat zvolit podlahu se střední zátěží. Ideálním řešením je dřevěná, laminátová, vinylová nebo PVC podlaha.

Dřevěné podlahy

Dřevěná podlaha dodá Vašemu obýváku velice osobitý, teplý a útulný vzhled. Jedná se taktéž o krytinu s vynikajícími protihlukovými vlastnostmi, na druhou stranu jsou dřevěné podlahy velice citlivé na změny vlhkosti v místnosti. Zákazníci si samozřejmě mohou vybrat ze široké škály různých struktur, odstínů a barev dřeva. Dřevěnou podlahu je možné konstruovat ve formě palubovky, parket z masivního dřeva nebo dřevěné plovoucí podlahy. K dispozici jsou parkety, průmyslové mozaiky, podlahová prkna, dvouvrstvá dřevěná prkna a luxusní podlahy z exotických dřevin. Při vybírání si dřevěné podlahy berte v potaz tvrdost dřeviny, mezi nejkvalitnější patří bukové, dubové a exotické dřevo jako je Teak, Merbau, Iroko, Zebrano, Wenge nebo Dousie. Můžete si pohrát s odstíny a využít například vlastnosti světlejších palubek, které opticky zvětšují místnosti.

Laminátové podlahy

Laminátová plovoucí podlaha je jednou z nejoblíbenějších a zřejmě i nejpoužívanější podlahovou krytinou. Jedná se o druh podlahy, který je uzpůsoben tak, aby co nejvěrněji imitoval strukturu dřeva, keramických obkladů či kamene. Vysoké popularitě se těší díky svému svěžímu vzhledu, vysoké odolnosti, přívětivým cenám a jednoduchému způsobu pokládky.

Vinylové podlahy

Vinylová podlaha je taktéž velice populární krytina spojující vlastnosti jako dlouhá životnost, vysoká odolnost vůči mechanickému poškození a vlhkosti, stylový vzhled a jednoduchá údržba. Tyto podlahy jsou vyrobeny z vinylu či polyvinylchloridu, což jsou podobně jako laminát velice odolné materiály. Nespornou výhodou oproti laminátu je však to, že tyto materiály působí na dotek mnohem teplejším, a tedy příjemnějším dojmem. Nesmíme však zapomenout zmínit i další skvělou vlastnost vinylových podlah, kterou je skvělý vzhled.

PVC podlahy

PVC podlahy vyrobené ze syntetického linolea lze rozdělit dle míry přípustného zatížení na měkčené a tvrzené PVC. Pokud se rozhlížíte po měkké podlaze, na které budete moci klidně chodit na boso a těšit se z teplého dotyku s podlahou, zvolte měkčené PVC Gerflor Texline nebo Gerflor Home Comfort. Měkčené PVC má nicméně i další velikou výhodou, kterou je omezení hlučnosti. Vysoká hladina zvuku způsobená po našlapování na dřevěných či laminátových podlahách se měkčených PVC nijak netýká.

Jak zvolit vhodnou barvu podlahy do obýváku?

Obývací pokoj má být místem odpočinku a relaxace, barvy podlahy by proto měly působit uklidňujícím a harmonickým dojmem, barvu podlahy tedy vybírejte podle typu vybavení Vašeho obývacího pokoje. Velice důležité je, aby byla podlaha stejného materiálu, barvy i dekoru po celé ploše. Nezapomínejte ani na výběr dveří, které musí být s podlahou dokonale sladěny.

Při výběru barvy můžete zohlednit i to, že volbou světlejších odstínů lze opticky zvětšit prostor kolem sebe. Pokud preferujete útulný a optimisticky vyhlížející design, doporučujeme Vám zvolit teplejší barvy jako béžovou, hnědou, červenou nebo různé odstíny oranžové. Vřelý dojem domova pomůže navodit i dekor dubu, buku či javoru.

Galerie

Podlahy do obýváku Plovoucí vinylová podlaha Fatra Click v obýváku Vinylová podlaha v obývacím pokoji - vzor stromeček PVC podlaha Gerflor v obýváku PVC podlaha Greenline v obývacím pokoji

Další články:

Zavolejte nám: +420 603 279 682! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.