Kvalitní podlahy a dveře v rozsáhlé vzorkovně v Praze

Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 29. 07. 2020

Vinylová dlažba bude skvělým partnerem v koupelně i v kuchyni

Přemýšlíte nad tím, jakou podlahu zvolit do koupelny nebo do kuchyně? Poradíme vám, v čem jsou výhodné vinylové dlažby a proč sáhnout po nich.

Známe to všichni, na kuchyňskou podlahu se pořád něco vylévá, jsou na ní cákance od vaření, sem tam nějaký drobek nebo rozbitá sklenice. V koupelně je zase mokro a vlhko. V obou těchto místnostech je proto potřeba zvolit podlahu, která odolá nejen zátěži, ale také vodě. Vinylová dlažba je proto skvělou volbou.

>> POKLÁDKA VINYLOVÉ DLAŽBY

>> NABÍDKA VINYLOVÉ DLAŽBY

Odolný povrch

Jak už název napoví, vinylové dlaždice jsou zhotovené z odolného vinylu, jehož povrch chrání průhledná PUR vrstva. Díky ní podlaze nevadí rušný provoz, který v kuchyni i v koupelně zpravidla panuje. Když už na zem spadne talíř, vidlička, kelímek s kartáčky nebo i ostrý nůž, vinylové dlažbě to neuškodí. Proto se nemusíte bát, že by se podlaha poškodila ani během náročných každodenních podmínek.

Voděodolnost

Ruku v ruce s odolným povrchem jde i jeho voděodolnost. Protože v kuchyni není o fleky a cákance nouze, je potřeba, aby povrch podlahy netrpěl pod kdejakou nečistotou. Stejně tak v koupelně je potřeba, aby se podlaha nezničila po cákancích vody. Vinylovou dlažbu pro tyto místnosti volte buď celoplošně podlepenou nebo sáhněte po plovoucích vinylových dlaždicích, které mají voděodolný zámkový spoj.

Možnosti instalace – plovoucí nebo lepená

Jak už jsme nakousli v předchozím odstavci, vinylovou dlažbu pro kuchyně a koupelny můžete mít hned ve dvou typech pokládky. Lepená vinylová dlažba je 100% voděodolná, nabízí velmi malou tloušťku a snadnou propustnost tepla od podlahového topení. Na instalaci si ale raději pozvěte odborníka. Plovoucí vinylová dlažba se pokládá jednodušeji a zvládnete to i sami. Jednotlivé dílce jsou o něco silnější než lepená varianta a mohou obsahovat integrovanou podložku.

Krásné dekory

Dlažba má svůj půvab. Je elegantní, stylová a nadčasová. Proto se v našich domácnostech stále drží jako nejčastější varianta podlah v koupelnách i v kuchyních nebo kuchyňských koutech. Krásný vzhled klasické dlažby už dnes dokáže vinyl dokonale realisticky napodobit, takže můžete skloubit krásu dlažby a praktičnost vinylu. Mnoho vzorů a odstínů dávají možnost výběru každému. Na své si přijdou milovníci klasiky i extravagantnějších odstínů.

Příjemná chůze i teplo od nohou

Klasická dlažba je velmi tvrdá na došlap a může působit studeně. S vinylovými dlaždicemi se tohoto bát nemusíte. Vinyl je přirozeně měkký, příjemný a dokáže tlumit kročejový hluk. Sám o sobě působí teple a díky možnosti instalovat pod něj podlahové topení tepelný komfort ještě znásobíte. Zejména v koupelně je žádoucí mít teplo od nohou, proto je dlažba z vinylu v kombinaci s podlahovým topením ideální volbou pro tyto místnosti.

Snadná péče a údržba

O údržbě vinylu si toho moc říkat nemusíme. Povrch vinylových podlah je antistatický, a proto nepřitahuje prach. Úplně postačí, když jednou za čas zametete, vyluxujete nebo vytřete. Všechny skvrny se jednoduše stírají, proto se nebojte v kuchyni při vaření rozvášnit. Cákance od omáčky, limonády nebo pečeného masa jednoduše otřete a je uklizeno.

Zdravotní nezávadnost

Dnešní moderní vinylové podlahy, a stejně tak vinylová dlažba, jsou vyráběny ekologicky a je kladen důraz na zdravotní nezávadnost podlah i jejich 100% recyklovatelnost. Nemusíte se obávat položit vinyl ani v domácnostech, kde jsou děti nebo osoby trpící astmatem.

Vinyl je také velmi stabilní, má dlouhou životnost a zachovává si stálou barevnost. Odolává teplu a nepůsobí na něj roztažné síly. Z krásné vinylové dlažby se proto budete těšit dlouhá léta.

Obraťte se na odborníky

Pokud uvažujete nad pořízením vinylové dlažby, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám s výběrem poradíme, představíme vám možnosti vinylových dlaždic, jejich dekory, barvy i způsoby pokládky. Po předchozí telefonické domluvě vás přivítáme v pražské vzorkovně, kde si společně můžeme dlažbu prohlédnout a vybrat tu ideální. Naši zkušení podlaháři se postarají také o pokládku vaší nové vinylové dlažby.

Více o pokládce vinylové podlahy si můžete přečíst zde.

Galerie

Vinylová dlažba v kuchyni - design-line Vinylová dlažba v koupelně - design-art Vinylová dlažba v kuchyni - Gerflor Vinylová dlažba v koupelně Vinylová dlažba v kuchyni

Další články:

Zavolejte nám: +420 603 279 682! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.