Kvalitní podlahy a dveře v rozsáhlé vzorkovně v Praze

Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 23. 02. 2015

Údržba a obnova dřevěné podlahy - parket

Jak je všem známo, tak parketa je kus opracovaného dřeva určeného ke skládání do mozaik a vytváření větších souvislých ploch, nejčastěji podlah. Dřevo je přírodní materiál, který by neměl být dlouho vlhký či mokrý. V případě, že dřevo přijme vlhkost, mohlo by se stát, že by změnilo tvar nebo by nám zešedlo. V místnosti s dřevěnou podlahovou krytinou by se měla vlhkost pohybovat celý rok okolo 50 až 65%, při teplotě okolo 20°C. Když to není možné, tak je třeba místnost vybavit větracím, topícím nebo zvlhčovacím zařízením.

Čištění podlahy provádíme suchou cestou, například mopem, koštětem nebo vysavačem, popřípadě vlhkým mopem. V prvních dnech a týdnech čistíme nově položené parkety pouze nasucho.

Nábytek položený na podlahové krytině je dobré opatřit podložkami, které umístíme na nohy nábytku. Nábytek o vyšší hmotnosti stěhujeme se zvýšenou opatrností.

Prevence proti nečistotám

Minimalizovat nečistoty lze efektivně pomocí rohožek a čistících zón ve vstupech do budovy. Je velmi důležité tyto čistící zóny zařadit do standardního systému čištění.

Při čištění podlahy je velmi důležité používat přípravek pro péči o dřevěnou podlahu. Důkladně tímto přípravkem vytřete podlahu pomocí dobře vyždímaného hadru.

Ošetření podlahy

Doporučujeme pravidelně ošetřovat podlahy pomocí přípravků redukující otěr laku, který nám dále ulehčuje každodenní čištění a také oživuje staré, opotřebené povrchy. Tímto také dosáhnete příjemného matného nebo lesklého vzhledu.

Pokyny pro ošetřování

Ø  Ne příliš zatěžované podlahové krytiny ošetřujeme každé 3 měsíce (bytové prostory)

Ø  Středně zatěžované podlahové krytiny - každé 2 až 3 týdny (chodby, schody)

Ø  Velmi zatěžované podlahové krytiny - každý týden nebo častěji (restaurace, obchody)

Jestliže se povrch podlahy opotřebí běžným používáním, je třeba podlahu obrousit a znovu nalakovat.

Galerie

Dřevěné podlahy Renovace podlahy

Další články:

Zavolejte nám: +420 603 279 682! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.