Kvalitní podlahy a dveře v rozsáhlé vzorkovně v Praze

Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 20. 03. 2020

Druhy bezfalcových dveří

Zařizujete si nové bydlení nebo třeba kancelář, případně se chystáte k rekonstrukci současného interiéru? Pak se nejspíš prodíráte obsáhlými katalogy o desítkách stran a „hlava vám z toho jde kolem“. V následujících řádcích bychom vám proto rádi alespoň částečně ulevili a stručně a jasně vám představili bezfalcové dveře a jejich druhy.

Jak se liší falcové a bezfalcové dveře?

Asi pro vás nebude překvapením, že falcové dveře označujeme podle falcu, chcete-li polodrážky, profilu křídla nebo lidově řečeno „zubu“ vystupujícího do prostoru. Falc se nachází na hraně dveří, přičemž větší plochou se nachází vně zárubně a zbytkovou částí zapadá do zárubně. Jde o dveře klasického typu, u kterých jsou panty viditelné.

falcove_dvere-Porta_Doors

Oproti tomu křídla bezfalcových dveří tuto polodrážku nemají a jsou tak vhodné pro osazení takříkajíc neviditelnými panty, které jsou ukryté v zárubni a hraně křídla. Představují tak po vizuální stránce o mnoho hezčí variantu, protože zavřené dveře nevyčnívají do prostoru.

bezfalcove_dvere-Porta_Doors

Bezfalcové dveře dále dělíme na následující druhy

Bezfalcové dveře se zárubní na stěně

V tomto případě se na stěnu nainstaluje nízká obložka, přičemž je zachováno základní pravidlo bezfalcových dveří – zárubně i dveřní křídlo jsou v rovině. Závěsy, chcete-li panty, jsou ukryty částečně v hraně křídla a částečně v zárubni.

Bezfalcové dveře se zárubní zapuštěnou do stěny

Pokud nechcete, aby nízká obložka vystupovala nad stěnu, poohlédněte se třeba po této variantě. Jak název napovídá, zárubeň se při montáži zapustí do stěny. Opět platí – stěna, obložka i křídlo dveří drží jednu rovinu.

Bezfalcové dveře se skrytými zárubněmi

Jde o moderní variantu, kdy je zárubeň zcela neviditelná. Rám z kovu je totiž zcela skrytý pod omítkou a oči tak při pohledu do interiéru nic neruší.

Bezfalcové dveře s reverzním otevíráním

I zde platí, že zárubeň s dveřmi tvoří jednu rovinu. Na hraně se sice nachází falc, ale při zavření není viditelný. Od ostatních druhů bezfalcových dveří se také liší tím, že křídlo otevíráme reverzně, tedy směrem do zárubně.

 

Máte o bezfalcové dveře zájem? Zavolejte nám nebo napište, rádi pro Vás připravíme tu nejvýhodnější nabídku na míru! Zajišťujeme i montáž dveří a zárubní.

Galerie

Bezfalcové dveře Bezfalcové dveře falcove_dvere-Porta_Doors bezfalcove_dvere-Porta_Doors

Další články:

Zavolejte nám: +420 603 279 682! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.