Kvalitní podlahy a dveře v rozsáhlé vzorkovně v Praze

Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 19. 07. 2019

Podložky pod plovoucí podlahy z vinylu

Plovoucí vinylové podlahy, nazývané také vinylové podlahy click nebo zámkové vinylové podlahy, jsou hitem moderní doby. Abychom jejich vlastnosti dokázali využít na maximum, doplňují se podlahy speciálními podložkami.

>> POPTAT POKLÁDKU VINYLOVÉ PODLAHY

>> NABÍDKA VINYLOVÝCH PODLAH

Prvně je dobré si připomenout, proč jsou vlastně vinylové podlahy click tak oblíbené. Na první místo kladných vlastností rozhodně patří jejich odolnost. Jde o podlahy, které jsou připraveny zvládat různou zátěž. Podle toho jsou rozděleny do zátěžových tříd – nižší třída se hodí do domácností, střední třída je určena buď do hodně využívaných míst v domácnostech nebo do komerčních budov. Podlahy click s nejvyšší třídou zátěže je pak možné umístit i do průmyslových prostor.

Výhodou plovoucích vinylových podlah click s voděodolným zámkovým spojem je jejich odolnost proti vlhku.

Pod tyto vinylové podlahy můžete položit i podlahové topení, mají příjemné akustické vlastnosti, jsou tiché na došlap, velmi dobře se udržují a mají dlouhou životnost.

Už při výběru podlahy chcete, aby nám sloužila co nejlépe a poskytovala maximální komfort. Aby tomu tak bylo, měli byste použít podložky pod plovoucí vinylové podlahy s click systémem, které se instalují pod podlahu během pokládky, případně jsou už součástí plovoucí podlahy.

Podložky pod plovoucí vinylovou podlahu click plní několik funkcí:

  1. Vyrovnávají drobné nerovnosti podkladu. Při použití podložky se nemusíte bát prokreslení malých prasklin nebo výstupků z podkladu na povrch podlahy. Vše bude krásně rovné.
  2. Pomocí podložek ještě více snížíte kročejový hluk. Vinylové podlahy samy o sobě snižují hlučnost při chůzi, s podložkou ale tento jev omezíte ještě více.
  3. Podložky ztlumí také přechodový hluk. Jde o hluk, který vzniká při chůzi pod podlahou a dokáže se šířit konstrukcí budovy. Tento jev je velmi nepříjemný zejména v panelových domech a jiných vícepatrových budovách.
  4. Tím, že pod plovoucí podlahu umístíte podložku, podpoříte tepelnou izolaci podlahy a snížíte tepelné ztráty.
  5. V některých místech se můžete setkat se vzlínající vlhkostí z podkladu. Ta by mohla vinylovou podlahu poškodit. Položením podložky pod podlahu zamezíte kontaktu podlahy s případnou vlhkostí a tím ji ochráníte.

Jediné, na co si musíte v souvislosti s položením podložky pod plovoucí vinylovou podlahu click dát pozor je kombinace s podlahovým vytápěním. Podložka může snížit propustnost tepla, a proto je vhodné konzultovat instalaci podlahového topení a výběr podlahy i podložky s prodejcem podlah. S tímto problémem vám rádi poradíme a pomůžeme s výběrem vhodné podložky i podlahy.

Galerie

Podlozka - pod - vinylove - podlahy - starlon - mirel Plancher Krytina - FatraClick Exdo - clic - detail - aufsicht - retuschiert - fs - 120727 - dl - pres

Další články:

Zavolejte nám: +420 603 279 682! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.