Kvalitní podlahy a dveře v rozsáhlé vzorkovně v Praze

Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 29. 04. 2020

Dvouvrstvé dřevěné podlahy – výhody a specifikace

Dřevěné podlahy jsou ozdobou každého interiéru. Zjistěte, co vám mohou nabídnout dvouvrstvé dřevěné podlahy, jaké jsou jejich výhody a možnosti pokládky.

Dvouvrstvé dřevěné podlahy představují jednu z variant, jak si domů pořídit krásnou dřevěnou podlahovou krytinu. Dřevo je materiál, který působí teple a měkce a hodí se jak do interiérů tradičních, tak do těch vysoce luxusních. Barva a kresba dřeva závisí na vybrané dřevině – dub, třešeň, jasan či ořech – vždy bude podlaha originální a zajímavá.

Na rozdíl od masivních prken jsou dvouvrstvé dřevěné podlahy složené ze dvou vrstev:

  • Vrchní vrstva – jde o vrstvu vyrobenou z ušlechtilého dřeva, které vyberete jako dekor. Obvyklá tloušťka se pohybuje okolo 4 mm (možno několikrát renovovat broušením).
  • Spodní vrstva – jedná se o tzv. protitahovou vrstvu. Je vyráběna z měkčích dřevin jako jsou smrk a borovice nebo se k jejich výrobě používá březová překližka či kaučukovník.

Díky složení ze dvou vrstev je podlaha více stabilní než masiv. Jednotlivá prkna se přilepují k pokladu. Tím je zajištěna nejen nízká hlučnost, ale také velmi dobrá propustnost tepla. Dvouvrstvá dřevěná podlaha je tak ideální k pokládce podlahového topení. Tepelný odpor se pohybuje v rozmezí 0,05 – 0,1 m2 K/W v závislosti na dřevině, kterou si zvolíte.

Tloušťka dvouvrstvých dřevěných podlah bývá okolo 10 až 11 mm a můžete si vybrat, jestli dáte přednost formátu parket nebo dlouhých a širokých prken. Aby bylo dřevo chráněno před poškozením, upravuje se povrch lakováním, olejováním nebo voskováním, ale můžete mít i podlahu bez jakékoli úpravy. Rovněž barvu laku, vosku, oleje či mořidla si můžete vybrat podle vašich preferencí.

Vyzkoušejte i vy kvalitu a eleganci dvouvrstvých dřevěných podlah. Vneste si do interiéru kousek přírody a užívejte si příjemnou chůzi po dřevě každý den.

Galerie

Dodání a pokládka dubových prken s povchovou úpravou  -  olej 2 160 DSC - 7627 - maincolumnwidth Modern - hardwood - flooring

Další články:

Zavolejte nám: +420 603 279 682! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.