Kvalitní podlahy a dveře v rozsáhlé vzorkovně v Praze

Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 18. 05. 2015

Podlahy do kuchyně

Jaká by měla být ideální podlaha do kuchyně?

  • Snadno udržovatelná – Podlaha v kuchyni patří mezi nejvíce vytěžovaná místa v domácnosti. Ať už vaříte, umýváte nádobí nebo třeba „jenom procházíte kolem lednice“, může velmi snadno dojít ke znečištění, pocákání vodou, převrhnutí misky nebo talíře a tak dále. V mnoha případech má v kuchyni místo také domácí mazlíček, který po sobě zanechává chlupy, nebo dokonce něco horšího. Proto je třeba, aby se podlaha dala snadno ošetřit a očistit.
  • Odolná proti mechanickému poškození – Jelikož v kuchyni trávíme v podstatě každý den, je třeba, aby při této zátěži nedocházelo k poškození, například při pádu nožů a dalšího kuchyňského vybavení či při oblíbené dětské hře s vařečkou a jiným nádobím. Při posunu nábytku, kuchyňských spotřebičů a židlí je dobré židle opatřit ochrannou filcovou podložkou, kterou jednoduše nalepíte. Díky tomu zamezíte poškrábání podlahy, ať je de facto z jakéhokoli materiálu.
  • Voděodolná – Vzhledem k častému výskytu vody v kuchyni by podlaha měla být odolná proti vodě a bez potíží snášet i delší kontakt. Oproti plovoucí podlaze je vinyl a PVC z tohoto hlediska ideální materiál.

Jednoduše – praktická

Mezi nejvhodnější a nejvýhodnější typy kuchyňských podlah patří vinylová podlaha, protože splňuje všechny výše uvedené požadavky – je snadná na údržbu, odolná proti poškození a voděodolná.

Kromě toho jsou do kuchyně vhodné podlahy z měkčeného PVC. Přestože má menší odolnost vůči mechanickému poškození, stále se velmi dobře udržuje a odolává vlhkosti.

V kuchyni se velmi často setkáváme s plovoucí podlahou, která je ze dřeva nebo laminátu. Plovoucí podlaha má totiž velmi dlouhou životnost. Mezi negativa však patří fakt, že je tvořena z malých přiložených dílů. Kvůli tomu v plovoucí podlaze vznikají spáry, do kterých se velmi snadno dostávají nečistoty, voda a současně se tyto mezery nedají snadno vyčistit. Jediným řešením je celou podlahu přelakovat vícevrstvým lakem.

Laminátová podlaha se vyznačuje určitým stupněm odolnosti, který odpovídá mechanickému poškození a vlhkosti, proto je třeba do kuchyně volit laminátovou podlahu se středovou pevnou HDF deskou.

Jaké jsou tedy vhodné materiály do kuchyně?

Z výše uvedeného vyplývá, že do kuchyně, respektive pro kuchyňskou podlahu, se optimálně hodí vinylová podlaha, PVC materiál, plovoucí podlaha z laminátuplovoucí podlaha ze dřeva nebo masivní dřevěná podlaha z exotického dřeva.

Galerie

Podlahy do kuchyně Vinylové podlahy Gerflor Vinylové podlahy Wineo Vinylové podlahy Wineo Vinylové podlahy Wineo

Další články:

Zavolejte nám: +420 603 279 682! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.