Kvalitní podlahy a dveře v rozsáhlé vzorkovně v Praze

Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 01. 04. 2021

Rady a tipy, jak se zorientovat v rozměrech interiérových dveří

Vyznat se v rozměrech interiérových dveří není těžké. Připravili jsme pro vás pár jednoduchých rad a tipů, díky kterým zjistíte, jaký rozměr dveří se hodí na konkrétní místo v interiéru.

>> Nabídka interiérových dveří

>> Odborná montáž dveří

Při výběru interiérových dveří se orientujte podle dvou základních rozměrů, kterými jsou:

  • výška dveří

  • šířka dveří

Výška interiérových dveří

Sériově vyráběné dveře mají zpravidla výšku 197 nebo 210 cm. U některých modelů je nabízena jen jedna z uvedených výšek. Proto si vždy změřte, jak vysoké dveře budete potřebovat a podle toho vybírejte.

Šířka interiérových dveří

Co se týče šířky, nabídka rozměrů dveří je bohatší a každý rozměr je vhodný pro jiné umístění dveří. Šířka dveří se volí buď podle daných norem nebo podle zvyku.

Jednokřídlé dveře:

  • šíře 60 cm – hodí se pro méně využívané prostory jako jsou komory, technické místnosti, šatny, sklepy nebo místnosti, u kterých rozměry dveří nepodléhají normám

  • šíře 70 cm – je vhodná pro WC a koupelny

  • šíře 80 cm – tato šíře se používá pro vstupní bytové dveře

  • šíře 90 cm – se využívá pro vstupní dveře u rodinných domů

  • v některých případech lze pořídit i dveře o šířce 100 nebo 110 cm

U některých dveří je šíře daná normou. Jedná se o interiérové dveře do koupelen a na WC (70 cm) a vstupní dveře do bytu (80 nebo 90 cm). Daná je také šířka dveří s požární bezpečnostní třídou 2 a 3 (80 nebo 90 cm).

Dvoukřídlé dveře:

Kromě jednokřídlých interiérových dveří jsou v naší nabídce také dvoukřídlé dveře.

  • šíře 125 cm

  • šíře 145 cm

  • šíře 160 cm

Uvedené a skutečné rozměry interiérových dveří

Při výběru interiérových dveří mějte na paměti, že číselné označení rozměru dveří (např. 60, 70…) neudává jejich skutečný rozměr.

Jako příklad si uveďme falcové dveře „šedesátky“. Ty mají na užší straně, tzv. ve falci, 62 cm a na širší straně 65 cm. Také u výšky je potřeba počítat s rozdílnými čísly. U dveří s označenou výškou 197 cm počítejte s tímto rozměrem ve falci. Na širší straně je rozměr 198,5 cm. 

Interiérové dveře mnoha tváří

V naší nabídce naleznete všechny uvedené rozměry dveří a v případě zájmu jsme schopni dodat i jiné šířky dveří. Nabízené dekory a povrchové úpravy můžete mít jako jednokřídlé dveře i dvoukřídlé dveře, a to jako dveře falcové nebo bezfalcové interiérové dveře. Vybrat si můžete, zda chcete dveře otočné, dveře posuvné podél zdi nebo posuvné do pouzdra.

Kontaktujte nás a sjednejte si s námi schůzku v pražské vzorkovně, kde vám rádi předvedeme nabídku interiérových dveří v mnoha barvách, dekorech a povrchových úpravách. Rádi se postaráme také o montáž vašich interiérových dveří.

Galerie

Rady a tipy, jak se zorientovat v rozměrech interiérových dveří Rady a tipy, jak se zorientovat v rozměrech interiérových dveří Rady a tipy, jak se zorientovat v rozměrech interiérových dveří Rady a tipy, jak se zorientovat v rozměrech interiérových dveří Rady a tipy, jak se zorientovat v rozměrech interiérových dveří

Další články:

Zavolejte nám: +420 603 279 682! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.