Kvalitní podlahy a dveře v rozsáhlé vzorkovně v Praze

Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 06. 10. 2023

Vinylová podlaha do kanceláře - proč je vhodná a jakou zvolit?

Jaké vlastnosti by měla mít podlaha vhodná do kanceláří, proč jsou vinylové podlahy skvělou volbou pro tyto prostory a který vinyl si vybrat pro svou kancelář?

>> POKLÁDKA VINYLOVÉ PODLAHY

>> NABÍDKA VINYLOVÝCH PODLAH

Vinylová podlaha do kanceláře - proč je vhodná a jakou zvolit?

Kancelář se od obytného prostoru v mnohém liší. Jiné jsou proto i požadavky na podlahovou krytinu. V domácnostech se chodí naboso, v ponožkách nebo v bačkorách a podlahy nejsou tolik zatíženy. Do kanceláře se ale chodí v botách, v případech dámského osazenstva dokonce v botách na vysokých a ostrých podpatcích. Když je deštivo, nadělá se spousta mokrých stop a v zimě se dokonce do kanceláří dostane sníh společně se solným posypem, což řadě podlah vůbec nesvědčí. V komerčních prostorách je i větší provoz a podlahy jsou celkově více namáhané. Proto se do těchto interiérů nehodí všechny typy podlah.

Jaké vlastnosti by měla mít podlaha do kanceláře

  • Podlaha musí mít odolný povrch, který se nepoškodí ani když se po něm bude chodit v podpatcích a budou se po něm šoupat kancelářské židle.

  • Podlaha musí odolat náročnému každodennímu provozu. Některé kanceláře mohou sloužit jen jedné osobě, ale v řadě kanceláří panuje rušný provoz a například po chodbách mohou projít až stovky lidí denně.

  • Podlaha do kanceláře by měla být voděodolná, protože pracovníci ani klienti se přezouvat nebudou a o vlhko na podlaze, zejména v deštivých a zimních měsících, není nikdy nouze.

  • Péče o podlahu musí být jednoduchá a nenáročná. Podlaha v kancelářích je vystavena zvýšenému znečištění. Kamínky, písek, bláto, vylitá káva nebo čaj - to vše se musí dát z podlahy snadno a rychle odstranit.

  • Kanceláře by měly působit reprezentativním dojmem, proto je potřeba, aby podlaha měla dlouhou životnost, byla stálobarevná a rozměrově stabilní. Vybledlá místa nebo spáry mezi lamelami by nevypadaly dobře.

  • Pro práci je potřeba klid, a proto by podlaha do kanceláře neměla být hlučná, naopak by měla hluk tlumit.

  • Aby se zaměstnanci cítili v kanceláři dobře, je příjemné, když je celý interiér pěkně sladěný. Podlaha by měla vhodně doplňovat nábytek i výmalbu, aby vše tvořilo harmonický celek.

Vlastnosti vinylových podlah do kanceláře

Vinylové podlahy do kanceláří - proč jsou vhodné a podle čeho je vybrat

Vinyl byl vyvinut tak, aby byl všestranný a dokázal splnit vysoké požadavky na kvalitu, odolnost i reprezentativní vzhled. Vinylové podlahy jsou pro komerční a kancelářské prostory vhodné hned z několika důvodů:

  • Podlahy z vinylu mají povrch chráněný nášlapnou vrstvou a nehrozí jim poškození od podpatků, kolečkových židlí, kamínků ani písku. Nehrozí vznik nevzhledných škrábanců ani oděrek.

  • Vinylové podlahy jsou, v případě lepených vinylových podlah nebo zámkových podlah s voděodolným spojem, 100% voděodolné. Vůbec nevadí, když se na nich udělá loužička od rozteklého sněhu, zůstanou na nich mokré stopy od bot nebo se na ně něco vylije.

  • Výhodou vinylových podlah je jejich schopnost tlumit kročejový hluk. Kolegyně, která přijde v podpatcích nebo kolega, který stále chodí sem a tam, nebudou rušit ostatní zaměstnance.

  • Velkým plusem je, že pod vinylové podlahy se dá instalovat podlahové vytápění. Hlavně v chladných měsících tuto možnost ocení zejména ti, kterým je často zima od nohou.

  • Vinylové podlahy se také velmi jednoduše udržují a není potřeba jim věnovat zvláštní péči. Při úklidu stačí, když se podlaha zamete, vysaje nebo lehce setře vlhkým mopem a je opět jako nová.

Třída odolnosti

Vinylovou podlahu do kanceláře je potřeba vybírat podle zátěžové třídy. V naší nabídce najdete podlahy z vinylu, které mají různé třídy zátěže. Pro podlahy do kanceláře volte zátěžovou třídu 31 a vyšší. Čím vyšší je zátěžová třída, tím vyšší může být zatížení podlahy.

Třída odolnosti vinylových podlah do kanceláře

Lepený, plovoucí nebo samolepící vinyl

Při výběru podlahy do kanceláře se rozhodněte pro některý ze tří typů pokládky vinylové podlahy:

  1. Plovoucí vinylové podlahy do kanceláře - pokládají se plovoucím způsobem, kdy se lamely nepřilepují k podkladu, ale zacvakávají se do sebe pomocí click systému. Můžete si zvolit klasické zámkové vinylové podlahy nebo moderní SPC vinyl s pevným jádrem z minerálního kompozitu.

  2. Lepené vinylové podlahy do kanceláře - u tohoto typu pokládky se jednotlivé vinylové dílce nebo celé role přilepují k podkladu speciálním podlahářským lepidlem.

  3. Samolepící vinylové podlahy - opět jde o pokládku, kdy se dílce přilepují k podkladu.

Reprezentativní vzhled podlah hraje velkou roli

Pěkné pracovní prostředí, kde se cítí dobře nejen zaměstnanci, ale také klienti, má pozitivní vliv na chod firmy. Díky vinylovým podlahám je snadné sladit celý interiér kanceláří do požadovaného stylu. V naší nabídce naleznete přírodní dekory podlah imitující klasické i exotické dřeviny nebo kámen, vinyl se vzorem mozaiky či parket i podlahy jednobarevné nebo s abstraktním motivem.

Pokud by vám nestačila nabídka na e-shopu Plancher, je pro vás po vzájemné domluvě k dispozici také vzorkovna Plancher Praha, kde uvidíte vinylové podlahy naživo a můžete si zvolit přesně tu, která bude odpovídat vašim představám o podlaze do kanceláře. S výběrem vám rádi poradíme. Poskytujeme také službu pokládky vinylových podlah do komerčních i soukromých prostor.

Galerie

Vinylová podlaha do kanceláře - proč je vhodná a jakou zvolit? Vlastnosti vinylových podlah do kanceláře Třída odolnosti vinylových podlah do kanceláře

Další články:

Zavolejte nám: +420 603 279 682! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.