Kvalitní podlahy a dveře v rozsáhlé vzorkovně v Praze

Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 03. 04. 2012

Krásné podlahy z tradičních i exotických dřevin

Dřevo jako velmi působivý přírodní materiál, má spoustu příznivých vlastností, a tak je často využívané i na výrobu podlahovin.  Dřevěné podlahy mají poměrně nízkou tepelnou vodivost, nízkou tepelnou jímavost, doslova okouzlující vzhled a také dobrou opracovatelnost. Často sehraje roli při volbě dřevěné podlahy i dlouhodobá tradice. Některá místa jsou bez dřevěných podlah doslova nepředstavitelná.

Bohužel dřevěné podlahy mohou mít i nepříznivé vlastnosti, jakými jsou například objemové změny vlivem vlhkosti anebo hořlavost, či možnost napadení hmyzem anebo houbami. Při dodržení všech návrhových a provozních podmínek však dřevěná podlaha může plnit svou funkci dobře po celá desetiletí.

Parkety a průmyslové mozaiky

Moderní dřevěné parkety jsou typické pěkným a přírodní vzhledem. Parkety mohou být dodávány ve více barevných kombinacích. Jejich výhodou je odolnost a samozřejmě možnost realizace renovace parket (broušení parket), díky které Vám parkety vydrží mnoho let. Skvělou a finančně méně nákladnou variantou jsou tzv. mozaikové parkety (průmyslové mozaiky), které se dnes opět dostávají do obliby. Průmyslová mozaika se skládá z malých dílků dřevin, které vznikají pří výrobě delších klasických parket nebo prken. Parkety a mozaiky naleznou využití v domácnostech, kancelářích i tělocvičnách. Pokládka parket se provádí lepením pružným lepidlem k vyrovnanému podkladu a následně se povrchově upravují broušením.

Podlahová prkna

Podlahová prkna jsou vyráběna z kvalitního masivního dřeva. Jedná se o masivní dřevěné podlahy ve větším formátu. Podlahová prkna jsou využívána především ve větších místnostech. Mezi nejžádanější typy se řadí smrková a dubová podlahová prkna.

Masivní dřevěné podlahy

Masivní dřevěné podlahy patří mezi nestárnoucí klasickou. Pokud k tomu přidáme použití nejnovějších technologií a postupů, je výsledkem odolný a krásný produkt s dlouhou životností. Dnes máte možnost vybrat si z různých druhů dřeva. Každé má jiné vlastnosti i barvu. Oblíbené jsou například masivní dubové dřevěné podlahy. Dub je pro výrobu podlahy ideální, neboť se jedná o velmi pevné, tvrdé a trvanlivé dřevo, které má navíc skvělý vzhled. Velikost jednotlivých prken se také liší. Záleží na osobních preferencích i na tom, co se do interiéru více hodí. Zajímavou volbou jsou i plovoucí dřevěné podlahy.

Exotické dřeviny

Podlahy z exotického dřeva, které má vysokou pevnost a odolnost jsou dnes velmi žádané a oblíbené. Neobvyklá kresba exotické podlahy je často využita v bytovém designérství. Exotické dřevo můžete využít i na stavbu venkovních teras a do okolí bazénů. Nevadí mu vyšší vlhkost a venkovní prostředí, to naopak dodá materiálu po určité době originální vzhled.

Nevíte si s výběrem vhodného typu rady? Zeptejte se nás, rádí Vám poradíme. V případě zájmu se také rádi postaráme o pokládku nebo renovaci Vaší stávající podlahy.

Galerie

Průmyslová mozaika Podlahová prkna Exotické dřeviny Princ Parket Reference Pokládka parket - dvojitý stromeček Renovace parket v Modleticích Dubové velkoformátové parkety Dubová průmyslová mozaika - olejování Dřevěná plovoucí podlaha - Základní škola umění v Plzni

Další články:

Zavolejte nám: +420 603 279 682! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.