Kvalitní podlahy a dveře v rozsáhlé vzorkovně v Praze

Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 07. 02. 2024

Moderní obývák: Posuvné dveře vám nabídnou především praktičnost

Naše domovy prochází neustálým vývojem a co bylo trendy před 20 lety, je dnes už nemoderní. Naskočte na vlnu současnosti a zjistěte, proč se dnes v obývácích používají posuvné dveře a jaké mají výhody.

>> Nabídka posuvných dveří

>> Odborná montáž dveří

Moderní obývák: Posuvné dveře vám nabídnou především praktičnost

Pokud se nacházíte v situaci, kdy renovujete obývák, předěláváte byt nebo si stavíte úplně nové bydlení, jistě stojíte před otázkou, jaké vybrat interiérové dveře. Pravděpodobně hledáte inspiraci a zvažujete pro a proti různých typů dveří. Co vám mohou nabídnout posuvné dveře?

Výhody posuvných dveří v obývacím pokoji

Obývací pokoj je zpravidla místem, kde se setkává celá rodina, zvou se do něj návštěvy a tráví se zde velká část dne. Kvůli neustálému provozu mezi obývákem, kuchyní, chodbou a dalšími pokoji zůstávají dveře do obýváku často otevřené a to může být kámen úrazu - klasické otočné dveře mohou v tomto případě překážet. Pokud je obývák malý nebo do něj vede více dveří, zabírají otevřená dveřní křídla zbytečně místo.

V moderních domácnostech se proto čím dál více uplatňují posuvné dveře. Jejich výhody jsou nesporné:

  • nezabírají místo,

  • v otevřeném stavu umožňují plné využití dveřního prostoru,

  • neusazuje se za nimi prach ani zvířecí chlupy,

  • dají se skrýt do dveřního pouzdra,

  • nabízejí se ve stejných dekorech a materiálech jako otočné dveře (můžete si tak sladit design dveří v celém interiéru),

  • mohou být plné i prosklené (propouští světlo).

Výhody posuvných dveří v obývacím pokoji

Posuvné dveře do obýváku lze řešit dvěma způsoby:

  1. Jako posuvné dveře na stěnu - tento typ se používá zejména při rekonstrukcích, kdy není možné dodatečně vytvořit stavební pouzdro. Dveře se v tomto případě posouvají podél stěny, u které tím pádem nesmí stát žádný nábytek, ani na ní nemohou být pověšené poličky nebo dekorace. Na druhou stranu jde o jednodušší a rychlejší řešení.

  2. Jako posuvné dveře do zdi (do stavebního pouzdra) - tyto dveře je vhodné navrhovat během výstavby domu nebo při větších rekonstrukcích, kdy je možné předem připravit stavební pouzdro, do kterého dveře zajíždějí. Nespornou výhodou tohoto řešení je, že dveře se dají plně skrýt do pouzdra a podél zdi můžete umístit nábytek nebo na ni pověsit obrazy.

Poraďte se s odborníky na dveře

O volbě dveří se poraďte s prodejcem, který se specializuje na nabídku posuvných dveří. Poradí vám, jaké jsou konkrétní požadavky na stavební připravenost u obou variant (na zeď/do pouzdra). U společnosti Plancher najdete nejen stovky různých variant dveří do interiéru, ale i specialisty na montáž dveří. Můžete si proto dveře vybrat a rovnou nechat i osadit.

Propojování prostoru s posuvnými dveřmi: Získejte lehkost a moderní styl

Dnešní doba je typická propojováním prostoru a vytvářením vzdušné atmosféry. Právě posuvné dveře do interiéru vnesou lehkost, praktičnost i moderní styl.

Propojování prostoru s posuvnými dveřmi

Pokud máte k dispozici větší dveřní otvor mezi obývákem a jídelnou či kuchyní, můžete si pohrát s propojováním ještě více tím, že použijete posuvné dveře dvoukřídlé. Jejich zavřením dokonale oddělíte místnosti, při otevření jednoho křídla budete mít dostatek prostoru na průchod, ale zároveň zachováte pomyslné oddělení a pokud zasunete obě křídla, budete si moci užívat celého otevřeného prostoru.

Zajímavou variantou jsou i skleněné posuvné dveře, které obývák oddělí především pocitově a z hlediska šíření hluku, ale zachovají rozhled do ostatních částí interiéru. Pokud máte rádi přehled, jsou celoskleněné posuvné dveře skvělou volbou.

Posuvné interiérové dveře vás zkrátka potěší v každém ohledu. Udělejte krok směrem k moderní domácnosti a zvolte si zasouvací dveře v jedné ze stovek variant.

Galerie

Moderní obývák: Posuvné dveře vám nabídnou především praktičnost Výhody posuvných dveří v obývacím pokoji Propojování prostoru s posuvnými dveřmi

Další články:

Zavolejte nám: +420 603 279 682! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.