Kvalitní podlahy a dveře v rozsáhlé vzorkovně v Praze

Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 10. 04. 2012

O plovoucích podlahách

V dnešní době je o plovoucí podlahy stále větší zájem. Lidé si totiž uvědomují jejich výhody oproti tradičním dřevěným podlahám. Stále více výrobců plovoucích podlah se snaží vyvíjet nové řady. Každý výrobce má svou vlastní řadu plovoucí podlah, rozdíl mezi nimi bývá ve složení a počtu vrstev, a v druhu a množství použitého materiálu.

Druhy

Druhů plovoucích podlah máme hned několik: laminátové, vinylové, dřevěné, ale i například korkové. Budeme-li se bavit o dřevěných plovoucích podlahách, tak máme na výběr hned ze tří druhů, které se liší dle počtu vrstev: jednovrstvé, dvouvrstvé a třívrstvé. Tyto řady se skládají nejméně ze 17 a nejvíce z 34 pruhů překližky, která se skládá do jednoho, dvou nebo tří pruhů. Rozdíl mezi nimi poznáme pouze v dekorativním vzhledu.

Popis

Materiálem plovoucí podlahy může být dřevo, lamino, korek nebo například vinyl. Budeme-li se opět bavit o dřevěných plovoucích podlahách, tak jejich svrchní vrstva je z dřevěné dýhy z ušlehtilé dřeviny. Povrchová úprava je pak u tohoto druhu plovoucí podlahy nejčastěji provedena několika vrstvami laku. Složení plovoucích podlah je velmi jednoduché a to tak, že se skládají z několika vrstev, které jsou k sobě za vysokého tlaku spojeny. Existuje mnoho variant podlahových desek. Záleží však na osobním stylu a představě.

Instalace

Plovoucí podlahy jsou na instalaci perfektně jednoduché, protože se nijak k podlaze nelepí ani nepřibíjí, jako například celomasivní dřevěná podlahová krytina. Plovoucí podlahy se spojují pomocí drážek nebo čepů, které umožňují jednoduše a bezpečně sestavit celou podlahovou krytinu, která poté drží na svém místě a je okamžitě připravena na plnou zátěž. Další výhodou je, že pod plovoučky můžete umístit například akustickou podložku, tepelně-izolační podložku, parozábranu apod. Nabízí se také možnost instalace podlahového vytápění.

Účel dřevných vrstvených podlah

Všem známý účel plovoucích podlah je ten, že má vytvořit plochu pro chůzi. Ten méně známý účel plovoucích podlah je ten, že ve vlhkém prostředí se podlaha rozpíná a v suchém zase smršťuje. Necháte-li podlahu volně ležet, umožňujete jí se rozpínat a smršťovat se. Pochody ve dřevě je možné sledovat pouze na okrajích, které ale máme zakryté lištami.

Úvaha

Každý člověk by měl popřemýšlet o tom, zda by nebylo lepší si pořídit plovoucí podlahu, obzvláště v prostředí, kde se často mění vlhkost vzduchu. Podlahy totiž vydrží opravdu dlouhou řadu let (až 80 let), to většina lidí ani neočekává a myslí si, že budou za pár let zase měnit své podlahové krytiny. Podlahy také lze velice snadno nainstalovat.

Galerie

Plovoucí podlahy

Další články:

Zavolejte nám: +420 603 279 682! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.