Kvalitní podlahy a dveře v rozsáhlé vzorkovně v Praze

Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 29. 09. 2012

Vinylové podlahy Gerflor Top Silence – tichá plovoucí podlaha

Vinylové podlahy Gerflor Top Silence jsou ideální do novostaveb i rekonstrukcí, a to díky ideální zvukové a tepelné izolaci. Kombinace vinylu, textilní podložky a pevné základní desky se zámkovým spojem vytváří unikátní plovoucí vinylovou podlahu. Díky tomu získáte řadu jedinečných vlastností podlahy Top Silence:

  • 10× tišší než obyčejná laminátová podlaha
  • O 50 % vyšší zvuková izolace, 18 dB kročejová nepropustnost zvuku
  • Top Komfort technologie, která kombinuje výhody vinylu a textilní podložky
  • Snadná údržba, příjemný dotek
  • PUR ochrana pro Top odolnost
  • Jednoduchá pokládka pomocí zámkového spoje

Tiché podlahy Top Silence značky Gerflor disponují realistickými dekory dřeva a kamene, a tak váš domov získá jedinečný vzhled a styl.

Extra tichá podlaha Gerflor Top Silence

Gerflor Top Silence je vybavena inovativní izolační vrstvou s tloušťkou 1 mm, která efektivně pohlcuje zvuk. Na vlastní uši se můžete přesvědčit v ukázce uvedené níže.

 

Pokládka tiché plovoucí podlahy Gerflor Top Silence

Vhodná místa

Tiché podlahy jsou podle evropské směrnice užitné třídy 23/32 vhodné do jakýchkoliv bytových prostor, kde bez problémů zvládnou i zvýšenou zátěž. V případě komerčních prostor lze tiché podlahy použít tam, kde se předpokládá střední zatížení. Vinylové podlahy Gerflor Top Silence nepokládejte do vlhkých místností a optimální teplota v místnosti by se měla pohybovat okolo 20 °C.

Podlahové topení a podlahy Gerflor Top Silence

Protože teplota povrchu podkladu nesmí překročit teplotu 27 stupňů, je podlahová krytina Gerflor Top Silence vhodná jen pro systémy podlahových vytápění založené na vodní bázi. Podlahové topení je třeba vypnout alespoň 48 hodin před pokládkou, termostat nutností.

Jak připravit podklad

Po odstranění předchozí staré krytiny vyčistěte podklad, případně upravte nerovnosti tak, aby byl povrch rovný, maximální výškový rozptyl je 2 mm na 1 m. Absolvujte test vlhkosti – maximální hodnota pro betonový podklad je 1,8 % a 0,3 % pro anhydrid. Podlahu lze s jistotou aplikovat na každý povrch, jedinou výjimku představují koberce.

Parozábrana a vyrovnávací podložka

Parotěsná zábrana zabrání vniknutí vlhkosti, optimálně se na tuto proceduru hodí polyethylenová fólie o tloušťce 0,2 mm. Okraje překryjte parozábranou zhruba o 20 cm a u stěn nechte fólii vytaženou o zhruba 2 cm nad úrovní podlahy. Na parotěsnou fólii poté položte vyrovnávací podložku o tloušťce cca 2 až 3 mm.

Tichá plovoucí podlaha Gerflor Top Silence a její instalace

Zkontrolujte lamely, zda nejsou poškozené či jinak vadné. Poté můžete začít s pokládkou. Nezapomeňte na dilatační spáry po celém obvodu místnosti, ve dveřích, kolem sloupů atd. alespoň v šířce 8 mm. Místnost o rozměrech větších než 11 × 5 m vyžaduje spáru zhruba 15 mm.

  1. krok – Zasuňte krátké strany lamel proti zdi bez zacvaknutí. Tento pohyb by měl jít jemně a týká se pokládky první řady.
  2. krok – Další řadu sestavte tak, že lamely podélně nakloníte, nasadíte do zámku a zarovnáte krátkou stranu k předchozí lamele.
  3. krok – Krátké strany lamel se do sebe zacvaknou při vyvinutí přiměřeného tlaku v místě, kde je tak zvaný zámkový spoj.

Tichá plovoucí podlaha Gerflor Top Silence – rozebrání

 Plovoucí vinylovou podlahu Gerflor Top Silence rozeberete tak, že „vykliknete“ kompletně celou řadu lamel. Jednotlivé lamely pak od sebe rozdělíte. V žádném případě neoddělujte lamely zvednutím, abyste nepoškodili zámkový spoj.

Údržba

Plovoucí vinylová podlaha Gerflor Top Silence disponuje jedinečnou úpravou povrchu PureClean, díky které je svrchní vrstva povrchu dokonale chráněna a zjednodušuje celkové ošetření. Standardní údržbu provádějte schváleným čistícím přípravkem Gerflor Cleaner, naopak se vyhněte chemickým výrobkům, které nejsou určeny pro povrchy s PUR úpravou. Nepoužívejte velké množství vody a nevytvářejte louže, například položením květináče. Pod nábytek a kolečkové židle používejte výhradně nepryžové kluzáky a chrániče.

Podlaha Gerflor Top Silence – shrnutí

TOP – tiché

  • Až 10× tišší než běžná plovoucí podlaha
  • 50 % menší rezonance
  • 18db akustická izolace

TOP – jednoduché

  • Naklapávací zámek na dlouhé a vertikální zámek na krátké straně zjednodušuje pokládku na maximum
  • Rychlost pokládky až 12m²/ hod.
  • Stačí jakýkoli pevný a rovný podklad (vyjma koberců)

TOP odolnost

  • PUR nášlapná vrstva, která eliminuje dopad podpatků, rýhy i škrábance například od domácích mazlíčků
  • Špičkové provedení pro univerzální použití
  • Záruka pro použití v bytových prostorách 15 let, v komerčních 5 let
  • TOP – komfort
  • Vinylová vrstva a měkká textilní podložka vytvoří dokonalý komfort pod vašima nohama
  • HDF vrstva vespod pro vysokou pevnost podlahy
  • Snadné čištění a údržba, se kterou nebudete ztrácet čas

TOP – realistické vzezření

  • Povrch dekoru dřeva má reliéfní povrch a kamenné povrchy disponují jemným sametem pro příjemný dotek
  • Všechny dekory mají maximálně realistické vzezření

Další oblíbené kolekce vinylových podlah Gerflor: Plovoucí vinylové podlahy Gerflor Senso Lock, Lepené vinylové podlahy Gerflor Creation

Galerie

Gerflor Top Silence 1696 - Largo Grey Gerflor Top Silence 1420 - Legend White interier-top-silence-1699-largo-medium interier-top-silence-1700-dune-beige gerflor-top-silence-struktura top-silence-instalace-1 top-silence-instalace-2 top-silence-instalace-3

Další články:

Zavolejte nám: +420 603 279 682! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.