Kvalitní podlahy a dveře v rozsáhlé vzorkovně v Praze

Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 12. 07. 2022

Chcete podlahy, které jsou nenáročné na údržbu? Zvolte si vinyl

Pokud si vybíráme podlahu do interiéru, kromě vzhledu obvykle řešíme i to, jak moc bude náročná na údržbu. Abychom ušetřili čas a nervy je určitě výhodnější zvolit podlahu takovou, kterou bude možné snadno udržovat.

>> POKLÁDKA VINYLOVÉ PODLAHY

>> NABÍDKA VINYLOVÝCH PODLAH

Údržba vinylových podlah

Vinylovou podlahu je velmi snadné udržovat čistou. Vinylové podlahy jsou většinou voděodolné a hodí se tak i do místností, kde předpokládáme, že se voda na podlahu dostane. Poohlédněte se po lepených vinylových podlahách nebo plovoucích vinylových podlahách s voděodolným zámkovým spojem. Vinylová podlaha bude slušet koupelně i kuchyni a vám ušetří spoustu trápení. Díky voděodolnosti vinylové podlahy nemusíte cákance a loužičky utírat hned. Pokud by například stekla voda z linky, vinylovou podlahu nepoškodí.

Údržba vinylových podlah

Jak na úklid vinylové podlahy

Ideální je vinylovou podlahu zbavovat pevných nečistot buď klasickým koštětem nebo vysavačem. Vinylová podlaha není choulostivá a ani kamínek by do ní neměl udělat rýhu. Vždy ale věnujte pozornost třídě zatížení, která určuje její odolnost. Pokud si nevíte rady, neváhejte nás kontaktovat, disponujeme zkušenými podlaháři, kteří vám přesně řeknou, která podlaha bude do vašeho interiéru nejvhodnější.

Pokud je podlaha zbavena pevných nečistot stačí ji čas od času setřít vlhkým hadrem nebo mopem s čistícím prostředkem na vinylové podlahy. Podlahy díky tomu neztratí lesk. Vyhněte se hlavně parním čističům, nepoužívejte prostředky s rozpouštědly a ani čisticí krémy, které by vinylovou podlahu mohly znehodnotit.

Poškozená vinylová podlaha

Pokud se stane, že je vinylová podlaha poškrábaná nebo hůř, že její kus je poničený, pak se volí oprava podle druhu podlahy – jestli se jedná o vinylovou podlahu lepenou nebo plovoucí. Rýhy a škrábance je možné opravit. Větší poškození už se bude muset řešit výměnou plovoucího dílu nebo lepeného dílce. Pokud si opravou nejste jistí, doporučujeme to nechat na profesionálech.

Jak na úklid vinylové podlahy

Údržba ostatních podlah

Podlahových krytin je velké množství. Například dřevěné podlahy jsou náročnější na údržbu, náchylnější k poškození a nejsou obvykle voděodolné. Takže dřevěná podlaha může být vhodná do ložnice, ale už ne do koupelny, kde by se vlivem vlhka nevratně poškodila.

Obecně platí, že by podlahy měly být zbaveny pevných nečistot, aby nedošlo k jejich poškrábání a poté se stírají vlhkým hadrem nebo mopem s prostředkem, který je na konkrétní podlahu vhodný.

Galerie

Chcete podlahy, které jsou nenáročné na údržbu? Zvolte si vinyl Údržba vinylových podlah Jak na úklid vinylové podlahy

Další články:

Zavolejte nám: +420 603 279 682! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.