Kvalitní podlahy a dveře v rozsáhlé vzorkovně v Praze

Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 28. 04. 2012

Průmyslové mozaiky jsou velmi oblíbené

Průmyslová mozaika je esteticky velmi zajímavý typ podlahové krytiny. Jedná se o masivní dřevěnou podlahu, která je složena z většího množství lamel o malé velikosti. Vzhled podlahy tak vždy působí živě a unikátně, což ocení především lidé, kteří chtějí změnu oproti klasickým méně výrazným podlahovým krytinám.

Průmyslová mozaika se skládá z malých dílků dřevin, které vznikají pří výrobě delších klasických parket nebo prken. Dílce jsou navzájem provázané páskou (bez pera a drážky). Provázané kusy se celoplošně nalepí na pevný suchý podklad a následně se celoplošně přebrousí, zatmelí a naolejují nebo nalakují.

Průmyslové mozaice se také lidově říká kantovka. Jedná se o velmi oblíbený a hojně propagovaný produkt, a to především díky designu, který zapadne jak do rustikálních, tak moderních interiérů. Je totiž tvořena menšími latěmi masivního dřeva nalepenými k sobě. Nemají pero ani drážku. Pokládka se provádí celoplošným lepením k podkladu. Po přilepení se povrch podlahy zbrousí, natmelí a nakonec navoskuje, naolejuje či nalakuje. Následná péče o podlahu není nikterak náročná. Průmyslové mozaiky nemají problém s vodou ani vlhkostí, nemusíte se tedy bát deformace podlahy. Mozaiku je možné opakovaně renovovat (brousit).

Průmyslové mozaiky jsou velmi oblíbené

Průmyslové mozaiky jsou pro svůj netradiční vzhled velmi oblíbené. Vzhledem k tomu, že se jedná o celomasivní podlahy, životnost těchto podlah je v řádech mnoha let. Stejně jako masivní prkna a parkety, není průmyslová mozaika vhodná na podlahové vytápění!

Průmyslová mozaika neboli kantovka patří mezi nejstabilnější materiály ze dřeva, protože úzké dílce dřeva pracují jen minimálně jak po šířce i délce, čímž se výrazně eliminuje sesychání podlahy.

Průmyslová mozaika (kantovka) - pokládka

Průmyslová mozaika (kantovka) se celoplošně lepí na předem upravený podklad a následně se brousí, tmelí, povrchová úprava se provádí lakováním nebo olejováním. Na trhu je velké množství dřevin, z nichž se průmyslové mozaiky vyrábějí - od klasických evropských dřevin až po exotické druhy, jako je merbau, teak, ipe apod.

Průmyslová mozaika (kantovka) do prostor s větším zatížením

Průmyslovou mozaiku je možné použít i do prostor s větším zatížením. Narazit tak na ni můžete například v restauracích, kancelářích, halách či hotelech.

Galerie

Další články:

Zavolejte nám: +420 603 279 682! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.