Kvalitní podlahy a dveře v rozsáhlé vzorkovně v Praze

Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 10. 03. 2023

Jak vybrat vinylovou podlahu

Vinylová podlaha má mnoho výhod - od snadné údržby, příznivé pořizovací ceny až po voděodolnost. Některé podlahy se hodí i k podlahovému vytápění a jsou příjemné na došlap. Je tedy možné je použít v jakékoliv místnosti v interiéru. Pokud si vyberete podlahu z vinylu, chybu rozhodně neuděláte. Teď už zbývá jen zodpovědět otázku, jaký typ zvolit.

>> POKLÁDKA VINYLOVÉ PODLAHY

>> NABÍDKA VINYLOVÝCH PODLAH

Jak vybrat vinylovou podlahu

3 typy vinylových podlah

Do každého interiéru i místností se hodí různé druhy vinylových podlah. Někdy je potřeba, aby podlaha byla voděodolná, jindy je potřeba, aby se hodila k podlahovému vytápění. Často se podlaha vybírá i podle způsobu pokládky. Jednotlivé druhy vinylu vám teď přiblížíme.

Lepená vinylová podlaha

Tato všestranná podlaha je dostupná v rolích nebo dílcích. Podlaha je díky lepidlu pevně spojena s podkladem a je tak 100% voděodolná. Využití má v obytných i komerčních prostorách. Lepený vinyl je velmi tenký, takže nezvyšuje celkovou výšku podlahy a díky dobré tepelné propustnosti se hodí i k použití s podlahovým vytápěním. Podlaha má ale náročnější pokládku. Před samotným položením musí být podklad vyrovnaný a zbavený všech nečistot. Pro položení podlahy z lepeného vinylu doporučujeme kontaktovat odborníky, kteří se pokládkou takových podlah zabývají. U nás ve firmě Plancher máme s pokládkami mnoho zkušeností, dokonce můžete navšítivit naši vzorkovnu a podlahu si u nás přímo vybrat. Lepená podlaha se dodává v rolích nebo můžete zvolit vinylové dílce. Úklid lepené podlahy je velmi jednoduchý a rychlý.

Lepené vinylové podlahy

Plovoucí vinylové podlahy

Jedná se o podlahy se zámkovým spojem. Jejich pokládka je jednodušší, protože nevyžaduje lepení k podkladu. Podle třídy zatížení se hodí i do velmi zatěžovaných prostor. Tyto podlahy jsou velmi příjemné na došlap a nenáročné na údržbu. Plovoucí vinylové podlahy se dají instalovat do všech místností včetně koupelen či chodeb, a to díky širokému výběru, který zahrnuje i voděodolné varianty.

Plovoucí vinylové podlahy

SPC vinyl Rigid

Jde o jedny z nejoblíbenějších vinylových podlah. SPC vinyl Rigid se nazývá vinylem nové generace. Rigidní podlahy jsou velmi odolné (díky kompozitnímu jádru), využitelné v obytných prostorách i komerčních prostorách s vysokým zatížením a dokonce i v průmyslových prostorách. Podlahy SPC vinyl Rigid jsou na došlap velmi příjemné a hřejivé. Jejich další výhodou je tvarová stálost, kdy při pokládce není potřeba dělat dilatační spáry. Plusem je i to, že je možné je položit i na stávající podklad - jako je například dlažba nebo parkety. Tyto vinylové podlahy jsou voděodolné a velmi dobře se uklízí.

SPC vinyl rigid

Pokud jste si vybrali, která podlaha do vaše interiéru bude nejvhodnější, zbývá už jen zvolit ideální dekor. Všechny vinylové podlahy jsou k dostání v mnoha barevných odstínech, dekorech dřeva, kamene nebo betonu. Každý si určitě vybere svého favorita.

Pokud si nejste jisti výběrem té pravé vinylové podlahy, neváhejte navštívit naši vzorkovnu v Praze 9 (po předchozí domluvě). Rádi vám poradíme, který typ vinylu bude nejvhodnější. V případě zájmu nabízíme i možnost odborné pokládky.

Galerie

Jak vybrat vinylovou podlahu Lepené vinylové podlahy Plovoucí vinylové podlahy SPC vinyl rigid

Další články:

Zavolejte nám: +420 603 279 682! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.