Kvalitní podlahy a dveře v rozsáhlé vzorkovně v Praze

Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 25. 04. 2012

Plovoucí podlahy mají mnoho předností – výhody a nevýhody

Plovoucí podlahy patří zejména v poslední době mezi hojně využívané podlahové krytiny. Tuto oblibu si plovoucí podlahy získaly u zákazníků zejména svými vlastnostmi, jako je časově a technicky nenáročná údržba a vysoká odolnost povrchu.

Hlavní výhodou plovoucí podlahy jsou však její zvukově-izolační vlastnosti. Podlaha výborně brání šíření akustického i kročejového hluku do dalších částí domu či sousedních bytů.

Mezi další výhody plovoucích podlah patří rychlost montáže a čistota pokládky. Při pokládce plovoucí podlahy by měla být mezera mezi podlahou a stěnami nejméně 10mm kvůli tepelným a vlhkostním změnám.

Bezprašnost a zdravotní nezávadnost plovoucích podlah

Zdravotní hledisko je obvykle první, které nás zajímá při výběru materiálů pro bydlení. Plovoucí podlahy jsou v tomto ohledu zcela bezkonkurenční - základem pro jejich výrobu jsou přírodní materiály a nehrozí zde proto žádné uvolňování různých zbytkových emisí (např. formaldehydů). Vyhledávají je i lidé trpící alergiemi, protože se jedná o přírodní materiál.

Konstrukce plovoucí podlahy

Plovoucí podlaha je tvořena několika vrstvami: zcela vespod se nachází vrstva podkladu (beton, samonivelační stěrka). Na podkladové vrstvě leží zvukově izolační vrstva, nejčastěji tvořená různými druhy stavebních akustických izolací. Další vrstvou je vrstva roznášecí, která zajišťuje rovnoměrné šíření tlaků z nášlapné vrstvy do podkladu. Zcela nahoře plovoucí podlahy je vrstva nášlapná, která tvoří vlastní povrch podlahy.

Mezi základní druhy plovoucích podlah patří plovoucí podlahy laminátové, dřevěné a vinylové.

Pokládka plovoucí podlahy

Pokládka plovoucí podlahy probíhá následujícím způsobem: Na vyrovnaný podklad se položí jednotlivé dílce obdélníkového tvaru, které mají po obvodech pera a drážky. Skládáním je vytvořena kompaktní plocha, která není připevněna k podkladu (odtud název plovoucí podlaha).

Galerie

Další články:

Zavolejte nám: +420 603 279 682! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.