Kvalitní podlahy a dveře v rozsáhlé vzorkovně v Praze

Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 12. 06. 2013

Laminátové podlahy - ideální alternativa k podlahám dřevěným

Laminátové plovoucí podlahy jsou současnou alternativou ke klasickým dřevěným podlahám.

Při rozhodování nad typem povrchu hraje důležitou roli vysoká odolnost proti oděru, tlaku, teplotám a skvrnám, zajímavý vzhled (široká škála dekorů dřeva a barevných odstínů), který vytváří atmosféru pokoje.

Laminátové plovoucí podlahy k nerozeznání od podlah dřevěných

Laminátové plovoucí podlahy jsou na pohled prakticky k nerozeznání od podlah dřevěných, jsou však podstatně levnější. Mohou se pochlubit vysokou tvrdostí, ale na rozdíl od dřevěných podlah jsou na dotek chladnější a není možné je renovovat broušením.

Výhodou plovoucích laminátových podlah je rychlá montáž a cenová dostupnost. Laminátové plovoucí podlahy se dobře hodí i do místností, ve kterých se využívá podlahové vytápění. Naopak je neoceníte v prostorách, kde se dlouhodobě drží vlhko, které běžné laminátové podlahy rychle znehodnocuje - tedy například v koupelnách a na toaletách (do těchto prostor volte specielně upravené voděodolné laminátové podlahy).

Životnost plovoucí podlahy z laminátu se pohybuje okolo 20 let. Vždy je nutno dobře zvážit, do jak namáhaných prostor ji chcete použít. Laminátové plovoucí podlahy se, stejně jako mnoho jiných krytin na trhu, dělí do tříd podle stupně zátěže. Obecně platí, že čím bude povrch v budoucnu namáhavější, tím odolnější krytinu potřebujete a tím vyšší třídu odolnosti je třeba zvolit. Od toho se mimo jiné odvíjí i konečná cena. Základními kategoriemi jsou plovoucí podlahy vhodné do komerčních prostor a do domácností.

Výhody laminátové podlahy:

  • rychlost pokládky
  • snadná údržba
  • odolnost vůči otěru
  • možnost výměny poškozených lamel
  • vhodné na podlahové vytápění
  • nízká cena

Údržba laminátové podlahy

Údržba podlahových krytin z laminátu je velice jednoduchá a nenákladná. Hned po montáži plovoucí podlahu povrch důkladně vyčistíme, smeteme prach a následně použijeme příslušný mycí přípravek. Rozhodně se vyvarujte běžným saponátům a mýdlovým čističům, které by povrch poškodily. Na trhu je k dostání široká škála speciálně vyvinutých prostředků pro laminátové podlahy, které se ředí vodou. Vzniklým roztokem podlahu setřeme a dbáme na to, aby podlaha nebyla mokrá, ale jen vlhká. Ideální standardní údržba laminátových podlah je čištění suchou cestou. Obyčejné koště a vysavač si s nanesenými nečistotami i prachem snadno poradí. Pokud se čas od času rozhodneme pro vytírání, nejlepší službu plovoucí podlaze opět udělá vlhký, nikoli mokrý mop.

Naše nabídka

V naší nabídce naleznete lamiátové podlahy Egger a Krono Swiss. Prohlédnout si je můžete v naší vzorkovně v Praze (po předchozí telefonické domluvě). V případě zájmu se postaráme i o pokládku podlahy.

Galerie

Laminátová podlaha Pergo v koupelně Laminátová podlaha Laminátová podlaha

Další články:

Zavolejte nám: +420 603 279 682! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.