Kvalitní podlahy a dveře v rozsáhlé vzorkovně v Praze

Zavolejte nám: +420 603 279 682 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 16. 04. 2012

Parkety a jejich výhody

Vybíráte-li novou podlahu, nabízí se Vám celá řada možností. V posledních letech to jsou však opět přírodní materiály, a to v podobě dřeva, které se do domů ale i bytů postupně vracejí. A zapomeneme-li na laminát v podobě plovoucích podlah, jsou jasným charakteristickým zástupcem především parkety. A pokud bychom měli zmínit jejich hlavní klady, je to především jejich celková odolnost, pevnost a také životnost. Konkrétní vlastnosti se samozřejmě odvíjejí od typu použitého dřeva. Špičkou v této oblasti jsou potom parkety dubové, jasanové nebo také bukové.

Nezapomínejme na estetický efekt

Co je dalším velkým důvodem pro parkety, to je rozhodně vzhled, a to ten estetický. Přírodní dřevo je totiž i v dnešním moderním světě považováno za jeden z velmi vyhledávaných materiálů nejen do moderních interiérů, a tak se parkety přímo nabízejí. Velkou výhodou je také jejich úprava vzhledu nejen s ohledem na různé barevné variace, ale i využití různých povrchových úprav, kdy tou nejvyužívanější je na první pohled běžné lakování. I odstín laku však dokáže udělat své.

Parkety vydrží i několik set let - broušení a renovace parket

Dobře udržované a kvalitní masivní parkety mohou sloužit i po několik generací. Vše spočívá nejen v kvalitě dřeva, ale také v péči. Základem by tak měla být nejenom pravidelné údržba, ale třeba také i pravidelné impregnační nátěry, nebo ono zmíněné lakování. Parkety je možné několikanásobně renovovat, a tak mohou stále vypadat jako nové, a to bez nutnosti pokládat podlahu zcela novou. Pro vyplnění menších spár, mezer či děr v parketách, které mohou, i přesto, že se jedná o jeden z nejkvalitnějších a nejodolnějších typů podlahy, postupem času vzniknout, lze použít spárovací tmel na parkety.

Naše společnost Plancher s.r.o. (Praha 9 – Zobrazit celou adresu), nabízí kromě dodání a pokládky masivních parket také renovace a broušení parket. Cena renovace parket začíná na 265 Kč/m². Celková cena za broušení a renovaci parket je závislá na aktuální, stavu a celkové rozloze Vaší podlahy. Nabízíme také broušení sportovních podlah. Pokud se rozhodnete pro realizaci broušení parket svépomocí a máte zájem o zapůjčení brusky na parkety, navštivte sekci Půjčovna brusek na parkety.

Čím ještě pozitivně překvapí?

Díky dřevu nabídnou parkety nejen zmíněnou extrémně dlouhou životnost, ale například také výborné izolační vlastnosti, a to nejenom tepelné, ale samozřejmě také zvukové. To vše tak nahrává možnosti jejich použití například také do panelových domů, kde je zvuková izolace nepostradatelnou výhodou.

Galerie

Další články:

Zavolejte nám: +420 603 279 682! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.